Καλαμαράκια θράψαλα Βασιλείου Τροφινκου με λιγκούνι

Μερίδες 4
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό καλαμάρι σε ροδέλες
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 400 γραμ. ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη + 1 κουτ. γλυκ. πελτέ
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα ( προαιρετικά)
  • αλάτι- πιπέρι
  • 500 γραμ. λιγκουίνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε έως ότου μαραθούν. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα ψήνουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε την ντομάτα την πιπερίτσα αλάτι- πιπέρι, σκεπάζουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα λιγκουίνι. Τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στα καλαμαράκια. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Chef Takis
Cordon Bleu