ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΔΡΑΣΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΙΜΟΚΑΘΑΙΡΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Στις 28 Αυγούστου 2023, στο Ηράκλειο Κρήτης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη δράση που αφορούσε τη νοστιμιά στη διατροφή των ανθρώπων που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Υπό την καθοδήγηση ειδικών και ασθενών, παρασκευάστηκαν υγιεινές, θρεπτικές και διατροφικά μελετημένες συνταγές, τις οποίες επιμελήθηκε με μεράκι ο μάγειρας Ιάκωβος Απέργης.

Είναι μεγάλη η υπερηφάνεια μας για την υλοποίηση αυτής της δράσης, καθώς και για τον Ιάκωβο Απέργη, τον μάγειρα που έχει βραβευτεί για την προσφορά του στη νοοτροπία του νοσοκομειακού φαγητού, δίνοντάς του εύρος και γευστικό πλούτο!

Η έμπρακτη αλληλεγγύη, η ανιδιοτελής προσφορά του, η φαντασία του και οι εξαιρετικές μαγειρικές του ικανότητες, ήταν αυτά που έκαναν τη δράση αυτή επιτυχημένη.

Ο δικός μας τρόπος να εκφράσουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο σπουδαίο αυτό έργο του είναι η στήριξη των δράσεών του και η συνεισφορά ποσότητας τροφίμων για την παρασκευή θρεπτικών, υγιεινών και γευστικών συνταγών του.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, στους εργαζόμενους στις κουζίνες του Βενιζελείου Νοσοκομείου και του ΠΑΓΝΗ, τους τραπεζοκόμους των νοσοκομείων και της ΜΧΑ Μεσόγειος, τους βοηθούς θαλάμου, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς για τη βοήθειά τους!

 

 

Πηγές και περισσότερες πληροφορίες:

Ηράκλειο: H νοστιμιά στη διατροφή των αιμοκαθαιρόμενων (agrinionews.gr)

H νοστιμιά στη διατροφή των αιμοκαθαιρόμενων – AcheloostvNews

H νοστιμιά στη διατροφή των αιμοκαθαιρόμενων – Έμβολος (emvolos.gr)