Η ιστορία μας

background
="timeline-item"

1964

Ο Δημήτρης Βασιλείου, ιδρυτής της ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΟΦΙΝΚΟ ΑΕΒΕ, ξεκινάει να ασχολείται με τη διανομή κατεψυγμένων τροφίμων (αλιεύματα, κρέας, πουλερικά και λαχανικά) σε μπακάλικα, μανάβικα, κρεοπωλεία και εστιατόρια. Κίνητρό του είναι να προσφέρει μια άριστη και ποιοτική πρώτη ύλη.

="timeline-item"

1970

Εμπνευσμένος από τον χώρο του τουρισμού και οραματιζόμενος τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών της εστίασης, ο Δημήτρης Βασιλείου αρχίζει σταδιακά να χτίζει επαγγελματικές σχέσεις με τον ξενοδοχειακό κλάδο, οι οποίες εξελίσσονται και σε εξαιρετικές φιλίες.

="timeline-item"

1979

Μετά από 14 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, η εταιρεία μετεξελίσσεται σε ετερόρρυθμη, ύστερα σε ομόρρυθμη και αργότερα σε ανώνυμη.

1999

Η ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΟΦΙΝΚΟ λαμβάνει την πρώτη πιστοποίηση ISO 9000.

="timeline-item"

2001

Η κοινή αντίληψη για το ποιοτικό προϊόν οδηγεί τη ‘Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΕ’ στη συγχώνευση με την επίσης οικογενειακή επιχείρηση με όνομα ‘ΤΡΟΦΙΝΚΟ’, η οποία είχε κύρια ασχολία της την προμήθεια των supermarket με κατεψυγμένα τρόφιμα. Η εταιρεία πλέον γίνεται γνωστή ως ‘ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΟΦΙΝΚΟ ΑΕΒΕ’, με γραφεία στον Ταύρο Αττικής.

Την ίδια χρονιά, ξεκινάει η διάθεση του brand 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ.

="timeline-item"

2004

Η ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΟΦΙΝΚΟ ΑΕΒΕ ιδρύει νέες σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε έκταση 17,7 στρεμμάτων που είχε αγοράσει το 2000 στη Μαγούλα Αττικής, με αποθηκευτικούς χώρους, εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης αποθήκης WMS με κανόνες FIFO (First In Fist Out) και FEFO (First Expired First Out), με μονάδες μεταποίησης και παραγωγής.

="timeline-item"

2006

Η εταιρεία δημιουργεί νέο ιδιόκτητο υποκατάστημα με αποθηκευτικό χώρο στο Βιομηχανικό Πάρκο Ηρακλείου Κρήτης, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ξενοδοχείων στο νησί.

 

2010

Η ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΟΦΙΝΚΟ αρχίζει εξαγωγές στον ευρωπαϊκό χώρο.

="timeline-item"

2012

Η εταιρεία εγκαθιστά φωτοβολταϊκά πάνελ στην εργοστασιακή μονάδα της Μαγούλας.

 

="timeline-item"

2017

Η επιχείρηση ξεκινά εξαγωγική δραστηριότητα στην Αμερική.

Η εταιρεία μας πιστοποιείται με βάση τα πρότυπα MSC Chain of Custody (Marine Stewardship Council) και ASC Chain of Custody (Aquaculture Stewardship Council).

2020

Η επιχείρηση αγοράζει 6,7 στρέμματα όμορου οικοπέδου στην εργοστασιακή μονάδα της Μαγούλας, για να εξασφαλίσει την αναπτυξιακή προοπτική της.

 

="timeline-item"

2022

Η ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΟΦΙΝΚΟ ξεκινά τη δραστηριοποίηση της στον τομέα της επεξεργασίας και συσκευασίας κρέατος στην εργοστασιακή μονάδα της Μαγούλας.

 

="timeline-item"

ΣΗΜΕΡΑ

Η ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΟΦΙΝΚΟ ΑΕΒΕ εξακολουθεί να είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και συνεχίζει να αναπτύσσεται και να προσφέρει προϊόντα άριστης ποιότητας στους χώρους εστίασης και στα supermarket, πάντα με γνώμονα την ποιότητα και την πιστή τήρηση προδιαγραφών.