Πρωτοποριακή μελέτη αλιευμάτων σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Στη ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΟΦΙΝΚΟ ΑΕΒΕ, η εξειδίκευση στον χώρο των αλιευμάτων ξεκίνησε να χαράσσει δυναμική πορεία με την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου μας στη Μαγούλα Αττικής το 2004. Η επιστημονική μας ομάδα απαρτίζεται από έμπειρους ιχθυολόγους, διακεκριμένους επιστήμονες τροφίμων, καταρτισμένους τεχνολόγους τροφίμων, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με κτηνίατρους και χημικούς μηχανικούς με πολυετή εμπειρία στον χώρο.

Προτεραιότητα, δέσμευση και εγγύηση της ομάδας μας είναι η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων που αγοράζετε.

Δεκαοχτώ χρόνια εμπειρίας αργότερα, με πρωταρχικό μέλημά μας τη διαρκή ανάπτυξη της εταιρείας μας και με μεγάλη πίστη στο δυναμικό και τα προϊόντα μας, αποφασίσαμε να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τον πήχη. Εκτός από την ασφάλεια και τη σταθερή ποιότητα, που συνιστούν αξίες διαχρονικές και αδιαπραγμάτευτες για εμάς, πήραμε την πρωτοβουλία δυνατότητας εγγύησης και της διατροφικής αξίας των προϊόντων μας με την υπογραφή διακεκριμένων πανεπιστημίων της Ελλάδας.

Έτσι, επιλέξαμε να συνεργαστούμε με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, και πιο συγκεκριμένα με το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής και την ομάδα του κου Γεωργίου Μπόσκου, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος.

Μέσα από την εν λόγω συνεργασία, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον χώρο των αλιευμάτων:

  • Μελετήθηκαν τα προϊόντα μας, η σειρά 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ, ως προς τη διατροφική τους αξία.
  • Έγινε έρευνα στα θρεπτικά συστατικά και στα ιχνοστοιχεία τους.
  • Αναλύθηκαν οι ισχυρισμοί διατροφής και  υγείας για κάθε προϊόν.
  • Δημιουργήθηκαν διαθρεπτικά σταθμισμένα γεύματα με κατεψυγμένα αλιεύματα σε συνεργασία με τον chef Ιάκωβο Απέργη, υπεύθυνο μαγειρείων του Τζανείου Νοσοκομείου.